Cover of SZEMÁN-NAGY ANITA; A HANGULATZAVAROK ÉS AZ IDŐÉLMÉNY A PSZICHOTERÁPIÁBAN
Kategória: Pszichológia

Szerző: Szemán-Nagy Anita
Kiadó: Oriold és Társai Kft.
Oldalak száma:150
Kötés:papír / puha kötés
Súly:100 gr
ISBN:0359001268699
Kiadás éve: 2019

7990 Ft

 

Leírás

Napjainkban igen nagy számban fordulnak elő és a pszichológiai-pszichoterápiás ellátás számára komoly kihívást jelentenek a hangulatzavarok különböző formái.
A kötet ezen problémák megértéséhez és kezeléséhez kínál támpontokat a tudományos kutatás és a klinikai gyakorlat hátterére támaszkodva.
A fókuszban az érzelemszabályozás kérdései állnak, melyeket a komoly terápiás és kutatási tapasztalattal egyaránt rendelkező szerző egy nagyon korszerű és originális nézőpont, az idő dimenziója mentén vizsgál.
Interdiszciplináris keretben mutatja be a hangulatzavarok pszichodinamikus, kötődés-elméleti és temperamentum-jellemzőinek összefüggéseit. Végig követhetjük a terápiás ,,itt és most"-ban születő változások sajátos időperspektíváját és az érzelemszabályozás ennek hatására történő változásait, amint azok visszahatnak a temperamentumra és az életesemények megélésére.
A szerző saját esettörténeteivel is részletesen illusztrált, sok új tudományos és gyakorlati eredményt bemutató kézikönyve jól használható segédeszköz lehet a szakemberek számára a hangulatzavarok kezelése terén, de a kitűnően strukturált, logikusan felépített ismeretanyag fontos szakirodalomként szolgálhat az egyetemi oktatás és továbbképzések számára is.