Cover of SZALONTAI KRISZTA: KERTPEDAGÓGIA - NEVELÉS A KERTBEN - KERTÉSZET AZ OKTATÁSBAN
Kategória: Állat-növényvilág

Szerző: Szalontai Kriszta
Kiadó: KORNÉTÁS KIADÓ ÉS KER. KFT.
Oldalak száma:208
Borító:FLEXIBILIS KARTON
Súly:310 gr
ISBN:9786155058486
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

3600 Ft

Leírás

Nevelés a kertben – Kertészet az oktatásban

A Kornétás Kiadó gondozásában jelent meg az a gyakorlati útmutató, ami kertészkedésre buzdítja a gyermekeket: a KERTpedagógia című könyv szülőknek és pedagógusoknak készült. Az ültetési tematikát, kézműveskedési és kirándulási javaslatokat is tartalmazó könyv minden évszakban hasznos olvasmány.
A kert egy kis darab a természetből: benne, általa tanulmányozhatjuk az élőlényeket és életfolyamataikat, a víz körforgását, az évszakok változását. A kertpedagógia hazánkban alig ismert fogalom. Az angolszász terminológiában „garden based education”, vagyis „kertre alapozott oktatás” néven szerepel. Ez magában foglalja a kertben, természetben, arborétumban, élő növényekkel, terményekkel, növényi részekkel való ismerkedést, de ugyanezeknek a tevékenységeknek a tantermi foglalkozásra módosított változatát is. A kertpedagógia célja a természet, és a táplálékot adó növények megismertetése, a kertészeti munkafolyamatok bemutatása és begyakoroltatása. A kertpedagógia hazai elterjesztésével, vagyis gyermekek számára összeállított játékos foglalkozásokkal, tankert létesítésével és a könyv megírásával pontosan ezt szeretné megvalósítani a kertészmérnök szerző.
A környezettudatosságra nevelés csak saját élményeken keresztül lehet hatékony. Ehhez járul hozzá a kertpedagógia és a könyvben olvasható egyszerű ötletek, melyek családi körben és intézményes formában is könnyen megvalósíthatók. Szerezzen örömet és felejthetetlen élményt gyermekeinek, tanítványainak, formálja szemléletüket a kertészkedésen keresztül!