Pályázatok

Megjelentek a Móricz-, a Babits- és az Örkény-ösztöndíj pályázatok

2020.07.02 13:08

Megjelentek a Móricz-, a Babits- és az Örkény-ösztöndíj pályázatok.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) három alkotói pályázatot hirdet meg a Nemzeti Összetartozás napján, a Digitális Irodalmi Akadémia életpálya- modelljéhez kapcsolódva.

 

Az íróknak, irodalmároknak szóló Móricz-ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak nyújtson segítséget a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

Az Örkény-ösztöndíj a fiatal drámaírókat szólítja meg azzal a céllal, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz.

A Babits-ösztöndíj keretében fiatal műfordítók részesülhetnek támogatásban szépirodalmi (próza, líra, dráma), kritikai, szociográfiai vagy bölcseleti művek magyar nyelvre történő műfordításához.

A Móricz- és a Babits-ösztöndíjak lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ), az Örkény-ösztöndíjé a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A nyerteseknek az ösztöndíj időtartama alatt és azt követően a PIM-PIÜ megmutatkozási lehetőséget biztosít.

https://pim.hu/hu/digitalis-irodalmi-akademia/moricz-zsigmond-osztondij

https://pim.hu/hu/digitalis-irodalmi-akademia/orkeny-istvan-osztondij

https://pim.hu/hu/digitalis-irodalmi-akademia/babits-mihaly-osztondij

Forrás: https://pim.hu/hu/hirek/moricz-babits-es-orkeny-osztondij-palyazatok

Webáruház készítés