Óriási bravúrral – Képes kapuskönyv

Óriási bravúrral – Képes kapuskönyv
A tisztelt Olvasó valójában a Kapuskönyv kiadvánnyal Lukácsy Tibor két könyvét tartja a kezében. Megnyugtatjuk, hogy nem a matematikai képességei hagyták cserben. A lapok között ugyanis egy sportkönyv és egy művészeti album bújik meg.
A Kapuskönyv egész pontosan tizenegy válogatott és neves magyar labdarúgó kapus személyes, már-már intim vallomását és a “kapus-grafikus”, Lukácsy Tibor egy koncepcióra fűzött grafikai sorozatát tálalja.
Megtudhatjuk, honnan ered a kapus érzékenysége, hogyan fér össze a tekintély és a flúgosság – mint a kapus jellemének fő attribútuma -, mi az összefüggés egy tükörfényesre kibokszolt cipő és a teljesítmény között. Még életvezetési tanácsokat is kaphatunk, hogy miként kell kezelni a kudarcot és a sikert. Mindezek hozzátartoznak a kapus szenvedélyekkel teli lelki működéséhez.
Ami pedig a látnivalót illeti, elmondható, hogy Lukácsy Tibor grafikáit a kapusok iránti nagyfokú empátia jellemzi. És mivel szereti a futballkapuk magányos hőseit, megengedheti magának, hogy groteszk módon láttassa őket.
A vegyes technikával készült rajzokon gyakran eredeti környezetükből kiemelve jelennek meg alakjai, amelyek már önmagukban is a szürreális humor forrásai. Realisztikus és fotószerű stílusuk pedig könnyen befogadhatóvá teszi őket. Mindeközben azonban megtaláljuk rajtuk a háló őreinek markáns jellegzetességeit.
A kötetet lapozhatják a futball elkötelezett és értő szerelmesei, és élvezettel forgathatják talán azok is, akiknek eddig a labdarúgás csak értelmetlen felhajtás volt egy ide-oda guruló labda megszerzéséért. Meglehet, hogy ők is másként fognak ezután a kapusokra nézni.
Kapusok, akik megosztották a szerzővel gondolataikat, benső titkaikat: Disztl Péter, Faragó Lajos, Dr. Géczi István, Gujdár Sándor, Hegedűs Péter, Kemenes Szabolcs, Király Gábor, Petry Zsolt, Rothermel Ádám, Szendrei József, Veréb György.

Lukácsy Tibor
2 443 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Részletek
Kiadó:Aposztróf Kiadó
Oldalak száma:96
Borító:CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:496 gr
ISBN:9786155604423
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2017
Árukód:2698697 / 1165576I
llusztráció: LUKÁCSY TIBOR 23 SZÍNES GRAFIKÁI
Webáruház készítés