Andrási Andor: Levelek a túlvilágra - Egy 20. századi életút

Andrási Andor: Levelek a túlvilágra - Egy 20. századi életút
Szerző: Andrási Andor
Kiadó: ORIOLD ÉS TÁRSAI KFT.
Oldalak száma:430
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly:750 gr
ISBN:9786155443213
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015
3 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Részletek
"Az utóbbi időben több időt töltök unokáim korosztályának társaságában és látom, hogy a legtöbben milyen kényelmes és biztonságos családi háttér mellett, mintegy védőburokban élnek, s úgy nőnek föl, hogy minden komolyabb nehézségtől megóvják őket.
Természetes állapotként élik meg a békés polgári jólétet, melyben szinte minden kívánságuk teljesül.
Számukra elképzelhetetlen a korosztályom által átélt valóság, a nélkülözésekkel, kiszolgáltatottsággal, sokszor életveszélyek közötti létbizonytalanságban eltelt gyermekkor.
Ennek a jelenlegi, viszonylagos jólétnek persze örülhetünk is. Ámde ily módon nem tudják kellően értékelni meglévő jó sorsukat, így aztán, ha, ne adja az ég, a jövőben mostohább körülmények közé kerülnének, igen keservesen élnék meg.
Úgy véltem, hogy ha megismerik életem történetét, az talán segít helyükre tenni a dolgokat."

Andrási Andor 1933-ban született. Nem alakítója, hanem sok, nehéz sorsú értelmiségi kortársához hasonlóan, részese volt a huszadik század kanyargós, hepehupás magyar történelmének. Visszaemlékezései tehát szubjektívek ugyan, de hitelesek, a szerzőnek nem fűződik érdeke a múltbéli események felnagyításához vagy elbagatellizálásához.
Kedélyes, humort sem nélkülöző, szelíd stílusa, és a minden mondatán átsugárzó humanizmus igazán olvasmányossá teszik olyan kényszerű kalandok leírását, amelyet mi, a legújabb generáció tagjai, már elképzelni sem tudunk.
Webáruház készítés