Nyerges Gábor Ádám: Mire ez a nap véget ér

Nyerges Gábor Ádám: Mire ez a nap véget ér
Nyerges Gábor Ádám: Mire ez a nap véget ér
Márton László már olvasta a könyvet, és a következőképp vélekedik róla. Ez egy nevelődési regény, amelyben a nevelők nem játszanak lényeges szerepet. A regényben szereplő fiúk és lányok egymást vagy önmagukat nevelik, váltakozó sikerrel.
Ez egy fejlődésregény, amelyben a szerző a fejlődésnek nem jelöli ki az irányát. Hőseire bízza, ki hová, mivé fejlődik. Ez a könyv egy közösség, egy gimnáziumi osztály négy évének regénye. Ez a könyv magányos és kiszolgáltatott tizenévesek regénye.
Olyan személyeké, akik együttérzésre vágynak, de azt csak ritkán képesek nyújtani. Ez a mű egy ifjúkori önarckép. Főhősében, Sziránóban, aki szelíd humorral ábrázolt lúzer, egyszersmind az élet álruhás királya, a szerző a kamaszkori énjét teszi vizsgálat tárgyává. Ennek a műnek nincs főhőse.
Kaleidoszkópszerűen villantja fel a szereplők sokaságát. Hol Kukát, hol Görcsegeret, hol további meghitten furcsa nevű szereplőket látok a középpontban. Megesik a szívem rajtuk, de azért mégiscsak Sziránó az igazán fontos. Övé az a biztos pont – nézőpont –, ahonnét a szerző kimozdítja helyéből a világot.
Ezért a kimozdításért érdemes egy regényt megírni. És elolvasni.
3 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Részletek
Kiadó:PRAE.HU
Oldalak száma: 332
Borító:FÜLES, KARTONÁLT
Súly:504 gr
ISBN:9786155070914
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2020
Webáruház készítés